Tarina

Snellman-konserni on perheyritys, jonka tarina sai alkunsa Pietarsaaressa vuonna 1951. Veljekset Kurt ja Lars Snellman halusivat tehdä parempia, laadukkaampia ja hyvän makuisia tuotteita, niinpä he perustivat makkaratehtaan kellarihuoneistoon Skatan puutaloalueelle.

Pieni perheyritys on ajan saatossa kasvanut konserniksi, mutta toimintamme on edelleen yhtä ihmisläheistä ja avointa. Kotimaisuus, yhteistyö lähituottajien kanssa, puhtaat raaka-aineet ja laadukkaat tuotteet ovat pysyneet toimintamme ytimessä jo yli seitsemän vuosikymmenen ajan.

Laadusta ei ole koskaan tingitty

Vuonna 1956 yritys muutettiin osakeyhtiöksi ja myös kolme nuorempaa veljestä Karl, Per ja Henry tulivat mukaan osakkaiksi. Kun Snellmanin Liha ja Makkara aloitti toimintansa puutalon kellarissa, sillä oli kolme asiakasta Pietarsaaressa.

1960-luku oli vakaan kasvun aikaa. Vuosikymmenen lopulla Snellman tunnettiin jo maakunnissakin laadukkaiden lihatuotteiden valmistajana. Snellmanin perustajaveljekset saivat vuonna 1976 Pietarsaaren seudun yrittäjäpalkinnon tunnustuksena menestyksekkäästä ja arvostetusta yritystoiminnasta.

Jo yrityksen perustaneet veljekset totesivat, että makkara pitää tehdä itse, jos haluaa hyvää. Samalla päätettiin, että laatu olisi tärkeämpää kuin määrä. Pitkäjänteinen työ parempien tuotteiden puolesta jatkuu tänäkin päivänä.

Ihmisen kokoinen yritys

1990-luku oli suurten investointien ja laajennusten vuosikymmen. Voimakas kasvu jatkui myös 2000-luvulla Suomessa ja Ruotsissa tehtyjen yritysostojen myötä. Vuodesta 2005 lähtien Snellman on toiminut konsernina ja tänä päivänä toiminta on jaettu neljään liiketoimintayksikköön: Lihanjalostus, Valmisruoka Suomi, Valmisruoka Ruotsi ja Eläinruoka.

Vaikka pieni perheyritys on ajan saatossa kasvanut konserniksi, olemme halunneet säilyttää toimintamme ihmisläheisenä ja avoimena.

Näin olemme kasvaneet