Snellman-konsernin ilmoituskanava

Mikä on ilmoituskanava, ja mihin sitä voi käyttää?

Ilmoituskanava on väylä ilmoittaa väärinkäytösepäilystä, jotka liittyvät yritykseen, tai sen sidosryhmiin (yhteistyökumppaneihin, toimittajiin ja alihankkijoihin). Ilmoittajansuojalaki edellyttää, että ilmoittaja on saanut tiedon tai perustellun epäilyn rikoksesta tai rikkomuksesta työnsä yhteydessä.

Tahallinen väärien ilmoitusten tekeminen on kiellettyä ja voi johtaa oikeudellisiin seuraamuksiin.

Huomioi, että ilmoituskanava ei ole tarkoitettu Snellman-konsernin tai sen kuuluviin yritysten asiakaspalautteen tai reklamaatioasioiden hoitamiseen. Yhteystiedot asiakaspalautetta varten löydät www.snellmangroup.fi.

Kuka voi tehdä ilmoituksen ilmoituskanavaa käyttäen?

Ilmoittajana voi toimia kuka tahansa, jolla on läheinen suhde Snellman-konserniin, esimerkiksi työntekijä, entinen työntekijä, alihankkija, toimittaja, asiakas, osakkeenomistaja, hallituksen jäsen, työnhakija, työnharjoittelija.

Ilmoituksen voi tehdä täysin anonyymina, ilmoittajan identiteetti ilmoittajana suojataan. Jos ilmoittaja kuitenkin antaa omat tietonsa tai tekee ilmoituksen toisesta henkilöstä, henkilötietojen käsittelyä tehdään selvittääksemme tapausta sekä mahdollisesti saattamaan asia viranomaisten esitutkintaan tai tutkinnan seurantaa varten.

Kuka käsittelee ilmoituksen?

Snellman-konsernin ilmoituskanava hallinnoidaan konsernitasolla, ja sisältää kaikki konserniin kuuluvien yritysten ilmoitukset.

Snellman-konsernin sisällä raporttia ja ilmoituksia käsittelevät vain tietyt organisaatiossa nimetyt henkilöt, joita sitovat tiukat salassapitovelvoitteet. Snellman-konsernin käyttämä järjestelmä ilmoituskanavaa varten on Webropol:in ylläpitämä, pääsy tietoihin ja ilmoituksiin on kuitenkin vain Snellmanin raporttia käsittelevillä henkilöillä.  Ilmoittajan IP osoite ei ole järjestelmässä tai Snellmanin tiedossa.

Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti, ja salassapitovelvollisuus ulottuu lain mukaan.

Miten teen ilmoituksen?

Ilmoituksen voit jättää alla olevan linkin kautta.

https://link.webropol.com/cp/snellmanwhistleblow

 

Ilmoitusta tehdessä, voit valita jätätkö ilmoituksen anonyymina, tai annatko yhteystietosi.

Sinun on otettava talteen järjestelmän sinulle luoma salasana (jotta sinulla on pääsy seuraamaan asian käsittelyä seurantasivulta). Ilmoituksen seurantasivulle pääset linkistä https://new.webropolsurveys.com/WB/Login

Mikäli et tallenna sinulle luotua salasanaa, et pääse katsomaan ilmoituksen eri vaiheita tai kommunikoimaan käsittelijöiden kanssa. Tämä siksi, että kenelläkään muulla ei ole mahdollisuutta palauttaa sinulle luotua salasanaa, eikä se ole kenenkään muun tiedossa.

Jos olet unohtanut tallentaa salasanan, sinun on jätettävä uusi ilmoitus. Ilmoituksen yhteydessä on mainittava aikaisemmasta tehdystä ilmoituksestasi (mainitse päivämäärä ja aika, jolloin teit ilmoituksen).

Milloin saan vastauksen ilmoitukseen liittyen?

Ilmoitus kuitataan vastaanotetuksi 7 vuorokauden sisällä ilmoituksen jättämisestä. Käsittelyaika on kolme kuukautta, jota voidaan tarvittaessa pidentää. Mikäli on tarvetta pidentää selvittelyaikaa, ilmoitamme sinulle tästä erikseen.