Haluan kehittyä ja kehittää

Ronnie Granlund oli 14-vuotias, kun hän tuli ensimmäisen kerran töihin Snellmanille. Kesätöissä vuosien varrella tutuksi tulivat Lihanjalostuksen kaikki osastot Pietarsaaressa.

Sähköinsinöörin opinnot veivät Ronnie Granlundin välillä Vaasaan, ja muutama vuosi vierähti Snellman-konserniin kuuluvan lemmikkieläimille ruokaa valmistavan MUSHin tuotantopäällikkönä. Tällä hetkellä hän toimii Pietarsaaressa Snellmanin Lihanjalostuksen tuotantojohtajana.

Kun Ronnie sai tietää, että hänestä tulisi Lihanjalostuksen uusi tuotantojohtaja, ei uni meinannut tulla seuraavana yönä silmään. Hänen alaisuudessaan tulisi työskentelemään yli 500 snellmanilaista. Suurin osa heistä tuotannon työntekijöitä, jonka lisäksi joukossa useita työnjohtajia, teknisiä asiantuntijoita ja prosessinkehittäjiä.

– Kuinka voisin vastata 25 tuotantolinjasta ja hallita ne kaikki yksityiskohtaisesti? Sitten muistin tärkeimmän asian, jonka olen johtamisesta oppinut ja opiskellut. Asioita pitää johtaa ihmisten kautta ja luottaa heihin. Olen vastuussa ihmisistä, jotka ovat vastuussa prosesseista.

Virheitä ei kannata pelätä

Ronnie kiinnostui ihmisten johtamisesta jo opiskeluaikoina.

– Kurssi johtajuudesta sai miettimään, miksi ihmiset toimivat niin kuin toimivat ja miten heidät saisi parhaiten työskentelemään yhteisten tavoitteiden eteen. Millaisista ominaisuuksista hyvä johtaja syntyy ja millaisia taitoja häneltä vaaditaan, hän muistelee.

Pontta pohdiskeluille antoi se, että nuori mies työskenteli tuolloin MUSHilla kaikki kesälomansa. Vaikkei hänellä ollut virallista esimiesasemaa, hän toimi käytännössä tiiminvetäjänä. Hän sai nopeasti vastuulleen monipuolisia tehtäviä, jotka liittyivät muun muassa tuotannon kehittämiseen, hallintoon, tilaamiseen, laskuttamiseen ja siivoukseen.

Aina voi oppia uutta

Ronnie tietää, että johtajana ihminen ei ole koskaan täysin valmis. Tästä syystä hän on tehnyt itsensä kehittämisestä rutiinin.

– Luen joka päivä jotain johtamiseen liittyvää, aina sieltä mukaan tarttuu jotakin hyödyllistä oppia. Lisäksi pidän huolta itsestäni, muistan syödä hyvin, levätä riittävästi ja liikkua jossakin muodossa. Käyn lenkillä, kuntosalilla tai pelaan jalkapalloa. Tämä on samalla omasta työhyvinvoinnistani huolehtimista, Ronnie hymyilee.

Ronnie tiedostaa, että johtajan ei tarvitse itse hallita jokaista nippeliä. Hyvä johtaja tietää, miten kokonaisuuden tulee toimia ja hän luo edellytykset sille, että ihmiset voivat onnistua tekemään kukin oman osuutensa mahdollisimman hyvin.

Tehtävässään Snellmanin Lihanjalostuksen tuotantojohtajana Ronnie pitää säännöllisesti palavereja esimiehille. Näihin toistuviin sessioihin esimiehet tuovat itse agendan. Ronnien roolina on kuunnella ja coachata työntekijöitään henkilökohtaisesti.

– Johtajalla on iso vastuu siitä, kuinka alaiset voivat. Siksi yritän olla läsnä ja kuunnella enemmän kuin puhua.