Kokkikartano vakavasti sairaiden lasten perheiden tukena

Snellmanin Kokkikartano tukee Ronald McDonald Lastentalosäätiön toimintaa tekemällä säätiölle lahjoituksen. Lahjoitetut varat käytetään säätiön asuintalojen maalausprojektiin kesällä 2021.

Vaativien lastensairauksien hoito Suomessa on keskitetty Uuteen lastensairaalaan Helsingissä. Hoitojaksot voivat olla useita kuukausia ja siksi perheet ympäri Suomea viettävät Helsingissä pitkiäkin aikoja. Ronald McDonald Lastentalosäätiön taloissa vakavasti sairaiden lasten perheet voivat asua yhdessä kodikkaassa ja turvallisessa ympäristössä. Säätiöllä on Helsingin Meilahdessa Lastensairaalan lähistöllä kolme puutaloa, joissa on 14 kodikasta perhehuonetta.

–  Perhearvot ovat tärkeitä meille kokkikartanolaisille ja siksi tuntui luontevalta lähteä mukaan näihin talkoisiin. Perheyrityksenä haluamme olla mukana auttamassa perheitä silloin, kun avuntarve lapsen sairastaessa on suuri. Että perhe voi hoitaa arkea mahdollisimman kodinomaisesti, viettää aikaa yhdessä, syödä yhdessä, pestä pyykkiä. Myös silloin, kun kotiin on pitkä matka, sanoo Snellmanin Kokkikartanon toimitusjohtaja Tommy Snellman.

Isoja pieniä asioita

Lahjoituksen lisäksi Kokkikartano toimitti juhannusviikolla säätiön taloissa asuville perheille valmiita aterioita. Kesällä koulujen loma-aikana taloissa asuu paljon myös sairastavien lasten sisaruksia, niinpä ateriat valikoitiin tarkoin juuri lasten suuhun sopiviksi – kinkku- ja lohikiusausta, makaronilaatikkoa, broileripastaa.

Lastentalosäätiön toiminnanjohtaja Johanna Huhtariihi kertoo perheiden ottaneen lahjoituksen vastaan suurella kiitollisuudella.

– Tämä on todella hieno asia. Nämä vakavasti sairaiden lasten vanhemmat ovat yleensä lopen uupuneita, kun he palaavat sairaalasta. On suuri apu heille, että silloin ei tarvitse itse laittaa ruokaa, vaan voi lämmittää valmiin aterian koko perheelle. Siitä tuli perheiltä erittäin paljon kiitosta, kertoo Johanna Huhtariihi.

Lisätietoa Ronald McDonald Lastentalosäätiön toiminnasta https://rml.fi/