Pawan viihtyy Suomessa ja MUSHilla

Pietarsaaressa MUSHin linjavastaavana työskentelevän Pawan Aryalin mielestä parasta työssä on hyvin toimiva tiimityö. Vapaa-ajallaan suomalaisessa luonnossa viihtyvä mies on myös armoton sauna-fani.

– Sauna on ihan paras juttu Suomessa, meillä kotona sauna lämpiää pari kertaa viikossa, sanoo Nepalin pääkaupungista Katmandusta kotoisin oleva Pawan Aryal.

Kun mies vielä kertoo harrastavansa luonnossa retkeilyä ja mökkeilyä, ja olevansa vähäpuheista sorttia, alkaa hän kuulostaa jo hyvin suomalaiselta.

Pawan tuli Nepalista Pietarsaareen opiskelemaan matkailualaa vuonna 2008. Jo opiskelujen alkumetreillä toimelias nuori mies marssi MUSHille töitä kyselemään. Töitä ei ollut heti tarjolla, mutta eipä aikaakaan, kun hän sai puhelun MUSHilta. Pawan aloitti osa-aikaisena jo opintojensa ohessa ja valmistuttuaan hän jatkoi kokoaikaisena.

Pawan työskentelee lemmikkieläinten raakaruuan tuotannossa lihapullien tuotantolinjalla ja vastaa työssään lihapullien pakkaamisesta. Linjavastaavana hän varmistaa, että tuotteet ovat hyvälaatuisia. Tuotantotiloissa Pawan esittelee tottuneesti tuotannon eri linjoja ja vaiheita.

– Täällä tuoreet kotimaiset raaka-aineet tarkistetaan, punnitaan, jauhetaan ja pakastetaan. Näin syntyvät lemmikkien ravintorikkaat herkut – makkarat ja lihapullat, sekä kuivaamalla myös erilaiset välipalat ja snacksit, Pawan luettelee.

Valmiit pakkaukset odottavat pakastamossa ja varastossa lähtöä MUSHin jälleenmyyjille ympäri Suomea, sekä Ruotsiin ja Tanskaan. Kerran kuukaudessa kuormia lähtee myös Saksaan ja Norjaan.

Jatkuvaa parantamista

MUSHin tuotannossa työskentelee kolmisenkymmentä henkilöä, heistä suurin osa on maahanmuuttajia. Pawan kertoo, että monikulttuurinen työyhteisö on vuosien varrella hioutunut yhteen ja yhteistyötä kehitetään jatkuvasti.

– Meillä on kerran viikossa yhteinen vartin mittainen pikapalaveri, johon kuhunkin otetaan yksi keskeinen asia käsiteltäväksi. Se toimii oikein hyvin, näin ollaan saatu monta asiaa hoidettua kuntoon. Muutoinkin pyrimme kehittämään toimintaa ja työtapoja paremmiksi, muun muassa työergonomiaan on kiinnitetty erityistä huomiota, kiittelee Pawan.

Mökkeilyä, kalastusta ja matkustelua

Pawan asuu nepalilaisen vaimonsa kanssa rivitalossa Pietarsaaressa. Hän kertoo kotiutuneensa hyvin Suomeen, harrastuksetkin kuulostavat perisuomalaisilta.

– Olen jo niin tottunut tähän maahan ja kulttuuriin. Rakastan suomalaista luontoa. Lähdemme vaimoni kanssa usein retkeilemään ja vuokraamme silloin tällöin mökin luonnon helmasta. Kalastelemme ja tietysti saunomme, kertoo Pawan.

Nuori mies tykkää matkustelusta, hän tutustuu mielellään uusiin paikkoihin ja uusiin asioihin. Valoisa ja aurinkoinen mies suhtautuu elämään kaikin tavoin positiivisesti.

– En pahemmin stressaa tai ota paineita asioista, en työssä enkä vapaa-ajalla. Monet asiat selviävät yleensä joko puhumalla tai tekemällä. Asioilla on tapana järjestyä, pohdiskelee Pawan.