Snellmanin uusi maksapasteijapakkaus auttaa vähentämään ruokahävikkiä

Lehdistötiedote 28.1.2021.
Snellman tuo markkinoille uuden kaksiosaisen maksapasteijarasian, joka auttaa ruokahävikin vähentämisessä. Rasia on jaettu kahteen osaan, jolloin tuotteesta voidaan avata vain puolet kerralla. Tämän ansiosta toinen puoli tuotteesta säilyy käyttökelpoisena pidempään.

Ruokahävikin vähentäminen on yksi parhaista keinoista vähentää ruuan vaikutuksia ilmastoon ja ympäristöön. Ruokahävikki on asia, johon meistä jokainen voi vaikuttaa. Tässä Snellman haluaa toimia kuluttajan apuna.

– Haluamme tehdä vastuullisemmista valinnoista ihmisille helppoa. Tarjoamalla parempia elintarvikepakkauksia voimme vaikuttaa ruokahävikin vähentämiseen kotona. Kehittämällä oivaltavia pakkauksia hävikki vähenee automaattisesti ilman, että sitä tarvitsee juuri miettiä, sanoo Snellmanin markkinointi- ja viestintäjohtaja Tommi Fors.

Lihaliemestä parempi maku

Pakkausuudistuksen yhteydessä maksapasteijoiden makua on parannettu lihaliemellä. Uudistettu tuote on nyt myös täysin maidoton. Lihaliemellä on osuus myös hävikin vähentämisessä.

– Hyödynnämme liemen valmistukseen lihaleikkuusta yli jääviä luita ja keitämme niistä itse lihaliemen. Maukkaan liemen perustana ovat liha, luut ja aidot mausteet, tuoteryhmäpäällikkö Johanna Salo kertoo.

Luiden hyödyntämistä varten Snellman investoi viime vuonna liemitehtaaseen, joka toimii biokaasulla, kuten koko Snellmanin tehdas Pietarsaaressa.

Uudistetut maksapasteijat:
– Maksapasteija 2 x 75 g
– Maalaismaksapasteija 2 x 75 g
– Ruohosipulimaksapasteija 2 x 75 g