Snellmanin eläinruokayksikölle kansainvälinen tunnustus

Lehdistötiedote 27.1.2023.

Snellman Petfood on voittanut kansainvälisen Global Pets Award -palkinnon. Palkinto jaettiin eläinruoka-alan Global Pet FORUM -tapahtumassa Berliinissä 26.1.

Ilmeet olivat iloiset palkinnon vastaanottajilla Berliinissä. Kuvassa vasemmalta Jerry Dahl, Robban Rosén, Magnus Pettersson, Mukunda Neupane ja Alexander Hype (MUSH jälleenmyyjä Saksassa). Kuva: Global Pet Forum.

Snellman-konserniin kuuluva Snellman Petfood valmistaa Pietarsaaressa raakaravintoa koirille ja kissoille tuotemerkillä MUSH. Eläinruokayksikköön kuuluu myös koiranruokatehdas Etelä-Ruotsin Nässjössä, sekä tuotemerkit Fodax ja Raw For Paw. Eläinruokayksikön johtaja Magnus Pettersson pitää palkintoa tunnustuksena pitkäjänteisestä työstä.

– Olemme kulkeneet pitkän tien 2000-luvun alun pienestä yrityksestä kansainvälisesti tunnetuksi toimijaksi eläinruoka-alalla. Kaikki nämä vuodet olemme puhuneet luonnollisen ja prosessoimattoman raakaruuan puolesta, olemme opastaneet kuluttajia sen käyttämisessä ja käsittelyssä. Olen iloinen siitä, että me luonnollisen koiranruuan valmistajana saamme tämän tunnustuksen alalla, jolla ultra-prosessoitu kuivaruoka on edelleen se yleisin ruokintamenetelmä, sanoo Magnus Pettersson.

Snellman Petfoodille prosessoimaton ruoka ja luonnollisuus tarkoittaa raaka-aineita, joista ei poisteta mitään, eikä lisätä mitään. Eläinruokayksikön raaka-aineena käyttämä kotimainen naudan- ja sianliha tulee Snellmanin omalta teurastamolta.

– On merkittävä etu saada raaka-aineita omalta teurastamolta, vain muutaman kilometrin päästä. Se nopeuttaa ja tehostaa raaka-aineiden käsittelyä. Liha tulee tehtaallemme tuoreena, se jauhetaan, annostellaan pulliksi tai pötköiksi ja pakastetaan. Muuta sille ei tehdä, kiteyttää Magnus Pettersson.

Faktalaatikko, Snellman Petfood

  • Valmistaa koirille ja kissoille luonnollista, prosessoimatonta ruokaa puhtaista, kotimaisista raaka-aineista. Tuotemerkkejä ovat MUSH, Fodax ja Raw for Paw.
  • Snellman Petfoodin tuotemerkkejä myyvät jälleenmyyjät kautta maan. Lisäksi Ruotsissa toimii Fodax suoramyynti kuluttajille sekä Raw for Paw verkkokauppa.
  • Eläinruokayksikkö Snellman Petfood kuuluu pietarsaarelaiseen elintarvikealalla toimivaan Snellman-konserniin. MUSH tuotemerkin eläinruokatehdas sijaitsee Pietarsaaressa ja se työllistää noin 50 henkilöä.