Snellman satsaa lihapulliin – uusi tehdas mahdollistaa uusia tuotteita

Lehdistötiedote 24.8.2022.  Laadukkaista lihatuotteistaan tunnettu perheyritys Snellmanin Lihanjalostus Oy laajentaa tuotevalikoimaansa uuteen tuotekategoriaan, valmisruokaan. Tätä varten Pietarsaaren tehtaaseen on rakennettu suuri laajennus, joka mahdollistaa Snellmanille uudenlaisten tuotteiden valmistuksen. Syyskuussa ensimmäisinä tuotteina lanseerataan Kunnon lihapullat ja Kunnon jauhelihapihvit.

– Olemme halunneet tehdä kypsiä lihapullia jo pitkään, mutta meiltä ovat puuttuneet siihen tarvittavat tilat ja laitteet. Uudisrakennus tuo mukanaan joustavuutta, jonka myötä voimme laajentaa tuotevalikoimaamme ja vastata uusiin kuluttajatarpeisiin myös tulevaisuudessa, kertoo laajennusprojektista vastannut prosessinjohtaja Martin Snellman.

Ruuanlaiton nopeus ja helppous ovat kasvavia trendejä ja lihapullat kuuluvat kiistattomasti suomalaisten lempiruokiin. Snellmanilla oli kuitenkin huomattu, että markkinoilta puuttuu vielä omat laatukriteerit täyttävä valmis lihapulla. Uusissa lihapullissa ei haluttu käyttää lainkaan ylimääräisiä täyteaineksia tai lisäaineita.

– Kunnon-tuotteet edustavat Snellmanille aina kategoriassaan ainutlaatuista laatutasoa. Siksi Kunnon lihapullissa ja Kunnon jauhelihapihveissä on huimat 95 % lihaa eikä lainkaan lisäaineita. Lisää makua saadaan itse tehdystä naudan lihaliemestä ja hyvistä mausteita – keinotekoisia aromeja ei käytetä lainkaan. Ainekset ovat samoja, joita kotikeittiöstäkin löytyy, toteaa tuotekehittäjä Ove Snellman.

Maun lisäksi kuluttajalle tärkeitä kriteereitä ovat lihapullien kaunis paistopinta ja väri, jotka uusi tuotantolinja mahdollistaa. Kunnon lihapullat sopivat naposteltavaksi kylmänä tai lämmitettynä erilaisiin ruokiin ja tuotteet pakataan kätevään uudelleensuljettavaan rasiaan.

Snellmanilla vähennetään myös aktiivisesti hävikkiä ja uusilla tuotteilla on osansa tässäkin. Tuotteissa käytettävä lihaliemi keitetään tehtaan sivutuotteena syntyvistä naudan luista ja hävikki pienenee.