Pakastekuivattu raakaruoka on käytännöllinen retkieväs lemmikille

Lehdistötiedote 19.3.2021.

Lemmikkien raakaruuan suosio Suomessa jatkaa kasvuaan. Kevyt ja pienen tilan vievä pakastekuivattu raakaruoka on kätevä ratkaisu mökkireissulla tai luontoretkellä lemmikin kanssa.

Luonnossa liikkumisen ja retkeilyn lisääntyessä moni miettii tarkkaan mitä retkireppuunsa pakkaa. Etenkin, jos retkelle on lähdössä myös lemmikkieläin. Raakaruokaa syövien koirien ja kissojen omistajille voi tuottaa päänvaivaa, miten ratkaista lemmikin ruokailu metsässä tai mökillä. Kun ei ole mahdollista kantaa mukana kylmälaukkua ja retkirepun paino halutaan pitää minimissä, tilanteen pelastaa pakastekuivattu raakaruoka.

– Pakastekuivatussa MUSH Vaisto Freeze-Dried -täysravinnossa yhdistyy raakaruuan parhaat ominaisuudet ja pakastekuivattujen tuotteiden käytännöllisyys. Lemmikin eväspussi on helppo ottaa mukaan. Se on kevyt kantaa, ei tarvitse kylmäsäilytystä ja on vaivaton käyttää retkillä. Lisätään haaleaa vettä, annetaan tekeytyä 5 minuuttia, ja ruoka on valmis. Yksi pussi painaa 250 grammaa – koirille on saatavilla myös 800 gramman pussi, sanoo MUSHin liiketoimintajohtaja Magnus Pettersson.

Snellman-konserniin kuuluva perheyritys MUSH on Pohjoismaiden suurin lemmikkieläinten raakaruoan valmistaja. Vuodesta 2004 lähtien yritys on valmistanut lemmikkien raakaruokaa Pietarsaaren tuotantolaitoksessaan. Viime lokakuussa yritys lanseerasi ensimmäiset MUSH Hellä Freeze-dried, pakastekuivattu raakaruoka -tuotteensa Suomessa. Suosiosta kertoo se, että tuotevalikoimaa laajennettiin nyt maaliskuussa. MUSHin tuotemerkillä myytävät pakastekuivatut raakaruokatuotteet valmistetaan yrityksen tuotantotiloissa Etelä-Ruotsin Nässjössä.

Faktalaatikko

Mitä on raakaruoka

Raakaruokinta eli barffaus tarkoittaa koira- ja kissaeläinten biologisesti tarkoituksenmukaista ruokintaa (biologically appropriate raw food). Koira- ja kissaeläimet ovat kehittyneet syömällä lihaa, luita ja sisäelimiä – raakana. Raakaruokinta seuraa tätä luontaista ruokintamallia. Raakaruokaa ei kypsennetä tai käsitellä, minkä vuoksi ravinteet ja hyvät bakteerit säilyvät ravinnossa, kuten luonto on sen tarkoittanut. Kypsennettyihin täysravintoihin on aina välttämätöntä lisätä lisäaineita ravinnekadon vuoksi – raakaan ei.

Pohjoismaiden suurin lemmikkieläinten raakaruoan valmistaja MUSH on suomalainen perheyritys. Vuonna 2004 Pietarsaaressa perustettu yritys on osa elintarvikealan Snellman-konsernia. MUSHin liikevaihto vuonna 2020 oli 13 miljoonaa euroa, työntekijöitä on Suomessa ja Ruotsissa lähes 70. www.mush.fi