Kokki­kartano on Keravan Tähti 2022

Keravan kaupunki on valinnut Kokkikartanon Keravan Tähdeksi 2022. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun palkinnon saa yritys. Aiemmin tunnustuksia ovat keränneet eri alojen merkkihenkilöt, kuten näyttelijät, muusikot ja urheilijat.

Keravan keskustassa Aurinkomäen puistossa on kaupungin oma ”the walk of fame”. Katuun on painettu nimilaatat Keravan Tähdille aina vuodesta 2004 saakka. Siellä muiden paikallisten kuuluisuuksien joukossa on nyt myös Kokkikartano, pieni keravalainen ruokatehdas.

– Kokkikartano on luonut valtakunnallisesti positiivista mielikuvaa Keravasta ja nostanut sympaattisella tavalla sijaintikuntaansa esiin mainonnassaan, perustelee Keravan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Pyykkölä.

Pyykkölä halusi laajentaa valintaa paikallisiin yrityksiin, jotka ovat monella tapaa kunnalle tärkeitä. Yritykset luovat työpaikkoja, tuovat asukkaita sekä maksavat kunnalle yhteisöveroa ja muun muassa erilaisia kunnallistekniikan maksuja. Näin yrityksen menestys on myös kaupungin menestystä. Siitä kaupunginhallituksen puheenjohtaja haluaa kiittää kaikkia keravalaisia yrityksiä, vaikka Keravan Tähdeksi saattoikin nimetä nyt vain yhden.

Kunniamaininnan ottivat vastaan kaikkien kokkikartanolaisten puolesta laatukoordinaattori Iivo Rouhiainen (kuvassa vas.), tuotannon työnjohtaja Karin Laubert ja tuotantopäällikkö Kim Koskiahde. Pitkään Keravalla asuneena ja Kokkikartanolla työskennelleenä kolmikko on todennut kotikaupunkinsa ja työnantajansa olevan hyvin samankaltaisia.

– Kerava on ”pieni suuri kaupunki”. Me taas olemme ”pieni keravalainen ruokatehdas”. Ei siis olla isoja ja ylimielisiä vaan ennemminkin pieniä ja nöyriä, Kim Koskiahde sanoo.

Kolmikko sanoo kertovansa mielellään, missä työskentelevät, sillä vastaanotto on aina myönteistä. Kiitospuheessaan he välittivät onnittelut kaikille työkavereilleen Kokkikartanolla.