Kesäksi tulin ja sillä tiellä olen

Mr. Paninin päätyönjohtaja Riikka Huhtala on suoraselkäinen pohjalainen, joka ei haasteita kavahda.  Parasta ja pahinta työssä on, että aamulla ei tiedä mitä työpäivä tuo tullessaan.

– Välillä käy niin, että valmiiksi suunniteltu työpäivä karahtaa kiville jonkun yllättävän asian takia. Huomaan silloin siirtyväni eräänlaiseen automaattiohjaukseen. En panikoi, otan tilanteen haasteena, jolle täytyy löytää ratkaisu. Mutta ei näitä tietenkään jokaiselle työpäivälle toivo, sanoo Riikka Huhtala.

Lapualta kotoisin oleva Riikka tuli töihin Mr. Paninille Ulvilaan kymmenen vuotta sitten. Se klassinen tarina. Vuokrafirman kautta kesätyöntekijäksi tuotantoon. Kesäpesti jatkui, ja keväällä 2013 Riikka siirtyi talon kirjoihin. Samana syksynä hänelle tarjottiin päätyönjohtajan pestiä. Aikamoinen loikka, vai oliko?

– En sentään ihan keltanokka ollut, olin ollut elintarvikealalla jo 15 vuotta. Aloitin Atrialla kesätyöntekijänä, jatkoin sitten työnjärjestelijänä, perehdyttäjänä ja vuorokymppinä. HK:llakin käväisin ennen kuin tulin Paninille.

Käytännön työn lisäksi Riikalla on plakkarissa kokkikoulutus, sekä hotelli-, ravintola- ja suurtalousesimiehen opinnot.

Ensimmäinen vuosi oli haipakkaa

Kun työura Mr. Paninin päätyönjohtajana alkoi, oli Ulvilassa parikymmentä työntekijää. Nyt työntekijöitä on tuplasti. Muutoinkin toiminta oli paljon pienempää, ei ollut vielä vähittäiskauppaa, panineja tehtiin ainoastaan HoReCa-puolelle.

Alkuvaihe oli työntäyteinen, olihan päätyönjohtajan pesti uusi, eikä siihen aikaan Paninilla ollut vielä varsinaista perehdyttämisohjelmaa.

– Suurimpia haasteita oli se valtava tiedon määrä, sen kaiken haltuun ottaminen ja omaksuminen. Työ oli aika yksinäistä, kun ei ollut kukaan ohjaamassa.

Riikka myöntää, että tuotannosta isoihin saappaisiin hyppääminen oli suuri roolimuutos, ei vain itselle, vaan myös muille. Alussa täytyi tehdä rajanvetoa työ- ja vapaa-ajan välillä. Iso apu tuli Ulvilan työnjohtonelikon selkeästä työnjaosta.

– Oli suuri helpotus, kun saimme vuorokymppijärjestelmän toimimaan. Nyt meillä on selkeä päivystysjärjestelmä, joten kaikkien työnjohtajien ei enää tarvitse olla iltaisin luurinjatkeena. Vuorokympeillä on myös tiedossa, mitä päätöksiä he voivat itsekin tehdä. Meillä kaikki tietävät senkin, että virheiden tekeminen ei ole maailmanloppu.