Snellmans nya pastejask ett led i arbetet för att minska matsvinnet

Pressmeddelande 28.1.2021.
Det har blivit dags för Snellman att introducera en ny form av ask för leverpastej – en ask som i sig själv gör en insats för att minska på matsvinnet. Den tudelade förpackningen gör det möjligt att bara öppna halva produkten åt gången. Den andra halvan håller längre och kan avnjutas vid en senare tidpunkt.

Att minska på matsvinnet är ett bra sätt att göra en insats för miljön och klimatet. Det bästa är att vi alla kan vara med och bidra. Här vill Snellman hjälpa konsumenterna på traven.

– Vi vill göra det lätt för alla att välja ett ansvarsfullt alternativ. Genom att erbjuda bättre förpackningslösningar kan vi påverka matsvinnet i hushållen. Med innovativa lösningar minskar svinnet nästan automatiskt, eller åtminstone så att man inte behöver ägna det hemskt mycket tankeverksamhet, säger Tommi Fors som är marknadsförings- och kommunikationsdirektör på Snellman.

Bättre smak med buljong

I samband med att asken ändrar förbättras också smaken med köttbuljong. Den förnyade produkten görs nu helt utan mjölk. Köttbuljongen som används i leverpastejen är även den med och minskar på matsvinnet.

– Vid framställningen tar vi vara på överblivna ben från våra processer och kokar egen buljong av dem. Kött, ben och äkta kryddor utgör grunden för vår smakrika buljong, berättar produktgruppschef Johanna Salo.

För att bättre ta vara på benen investerade Snellman ifjol i byggandet av en egen buljongfabrik. Den nya fabriken drivs helt på biogas, precis som hela Snellmans fabrik i Jakobstad.

Förnyade leverpastejer:
– Leverpastej 2 x 75 g
– Lantleverpastej 2 x 75 g
– Leverpastej med gräslök 2 x 75 g