Snellmans djurmatsenhet fick internationellt erkännande

Pressmeddelande 27.1.2023.

Snellman Petfood har vunnit det internationella priset Global Pets Award. Priset delades ut den 26.1 vid djurmatbranchens evenemang Global Pet FORUM i Berlin.

De glada prismottagarna i Berlin. Från vänster Jerry Dahl, Robban Rosén, Magnus Pettersson, Mukunda Neupane och Alexander Hype (MUSH Distributör i Tyskland). Bild: Global Pet Forum.

Snellman Petfood, som tillhör Snellman-koncernen, tillverkar råfoder för hundar och katter under varumärket MUSH i Jakobstad. I djurmatenheten ingår även fabriken i Nässjö, södra Sverige, samt varumärkena Fodax och Raw For Paw. Ledare för Snellman Petfood Magnus Pettersson ser utmärkelsen som ett erkännande av det långsiktiga arbetet.

– Vi har kommit långt, från ett litet företag i början av 2000-talet till en internationellt känd aktör inom djurmatbranschen. Under alla dessa år har vi förespråkat naturlig och icke-processad rå mat och vi har väglett konsumenterna om hur de ska använda och bearbeta rå mat. Jag är glad att vi som tillverkare av naturlig hundmat fått detta erkännande inom en bransch där ultra-processat torrfoder ännu är det vanligaste utfodringssättet, säger Magnus Pettersson.

För Snellman Petfood betyder naturlighet och icke-processad mat råvaror från vilka ingenting tas bort och ingenting sätts till. Det nöt- och griskött som djurmatenheten använder som råvara kommer från Snellmans eget slakteri.

– Det är en stor fördel att vi får råvaror från det egna slakteriet, bara några kilometer bort. Det gör bearbetningen av råvaror snabbare och effektivare. Köttet kommer färskt till vår fabrik, det mals, portioneras till bullar och fryses. Inget annat görs åt det, sammanfattar Magnus Pettersson.

Faktaruta, Snellman Petfood

  • Producerar naturlig, icke-processad mat för hundar och katter av rena inhemska råvaror. Varumärkena är MUSH, Fodax och Raw for Paw.
  • Snellman Petfoods varumärken säljs av återförsäljare över hela landet. Dessutom i Sverige har varumärket Fodax direktförsäljning till konsumenter och Raw for Paw har nätförsäljning.
  • Djurmatenheten Snellman Petfood är en del av livsmedelskoncernen Snellman. Varumärket MUSH:s djurmatfabrik ligger i Jakobstad och sysselsätter cirka 50 personer.