Snellman stärker sin position i Sverige

Pressmeddelande 20.8.2019

Det finländska familjeföretaget Snellman har de senaste åren utökat sin verksamhet i Sverige. Koncernens senaste förvärv är företaget Quality Meals produktsortiment färsk färdigmat.

Quality Meals är ett svenskt företag som tillverkar färsk och fryst färdigmat till dagligvaruhandeln och storkök. Det produktsortiment som Snellman nu har köpt utgörs av de färska produkterna pajer, lasagne och spett.

I Finland är Snellman främst känt för sina kött- och charkprodukter av hög kvalitet samt varumärket den sympatiske Herr Snellman. Den lilla korvfabriken som bröderna Snellman grundade i Jakobstad år 1951 har under åren vuxit till en betydande livsmedelskoncern.

Nu vill företaget ytterligare växa utanför Finland. I Sverige har Snellman haft verksamhet redan över 10 år.

– Vi strävar också i Sverige efter en position där vi utmärker oss som en tillverkare av högkvalitativa produkter inom kött och chark, färdigmat samt djurfoder. Färsk färdigmat är produktgrupp som just nu växer väldigt kraftigt också i Sverige, säger Erkki Järvinen koncerndirektör vid Oy Snellman Ab.

Snellmans verksamhet i Sverige går under namnet Snellman Sverige AB. Inom färdigmat har företaget varumärkena Carolines Kök och Mr. Panini, medan kött- och charkprodukterna säljs under namnet Familjen Snellman.
Senaste år stärkte Snellman sin position inom djurfoder genom förvärvet av hundmatsföretaget Fodax i Nässjö i södra Sverige. Djurfodret MUSH som är välkänt bland finländska hund- och kattägare säljs även i Sverige.
Carolines Kök som köptes av Snellman år 2009 är ett känt varumärke i Sverige. Carolines Kök har ett liknande produktsortiment som Quality Meals.

– Förvärvet av Quality Meals produktsortiment av färsk färdigmat gör det möjligt för oss att effektivera vår verksamhet i Sverige, inom både produktion och logistik. Affären gör oss också till en ännu bättre samarbetspartner för våra kunder i Sverige, säger Tommy Snellman, VD för affärsområdet färdigmat inom Snellman-koncernen.

Quality Meals sortiment av färsk färdigmat övergår i Snellmans ägo den 31.10.2019.