Kokkikartano stöder familjer till svårt sjuka barn

Kokkikartano stöder verksamhet av Ronald McDonald Lastentalosäätiö genom att göra en donation till stiftelsen. De donerade medlen kommer att användas till ett måleriprojekt av stiftelsens bostadshus sommaren 2021.

Behandlingen av svåra barnsjukdomar i Finland har centraliserats till Nya barnsjukhuset i Helsingfors. Behandlingsperioderna kan vara flera månader, varför familjer över hela Finland tillbringar långa perioder i Helsingfors. I Ronald McDonald Lastentalosäätiös (Barnhusstiftelsen) hus kan familjer till svårt sjuka barn leva tillsammans i en mysig och trygg miljö. Stiftelsen har tre trähus med 14 hemtrevliga familjerum i Mejlans, Helsingfors, nära Barnsjukhuset.

– För oss på Kokkikartano är familjevärden viktiga, därför kändes det naturligt att delta i detta talko. Som familjeföretag vill vi vara med och hjälpa familjer när ett barn är sjukt och hjälpbehovet är stort. Att familjen kan ta hand om vardagen på samma sätt som hemma, vara tillsammans, äta tillsammans, tvätta kläder. Även när man är långt hemifrån, säger Tommy Snellman, vd för Snellmanin Kokkikartano.

 

Stora småsaker

Förutom donationen levererade Kokkikartano färdiga matportioner till de familjer som bodde i stiftelsens hus under midsommarveckan. Under skolloven bor också många syskon till sjuka barn i husen, så måltiderna var noga utvalda för att passa barnens mun – skinka- och laxfrestelse, makaronilåda, kycklingpasta.

Johanna Huhtariihi, verksamhetsledare för Lastentalosäätiö, säger att familjerna har tagit emot donationen med stor tacksamhet.

– Det här är verkligen fint. Dessa föräldrar till svårt sjuka barn är vanligtvis utmattade när de återvänder från sjukhuset. Det är till stor hjälp för dem att man då inte behöver laga mat själv utan kan bara värma en färdig måltid för hela familjen. Det uppskattades väldigt mycket av familjerna, säger Johanna Huhtariihi.

 

Läs mer om verksamhet av stiftelsen Ronald McDonald Lastentalosäätiö https://rml.fi/