Kokkikartano – Keravan Tähti 2022

Kervo stad har valt Kokkikartano som Keravan Tähti 2022 (Kervos Stjärna 2022). Det är första gången ett företag får den här utmärkelsen. Tidigare har utmärkelser gått till personer från olika områden, såsom skådespelare, musiker och idrottare.

I Kervo centrum har Aurinkomäki park stadens egen ”The walk of fame”. Sedan år 2004 har Kervos Stjärnor fått sina namnskyltar tryckta i gatan. Där finns nu bland andra lokala kändisar också Kokkikartano, en liten matfabrik i Kervo.

– Kokkikartano har skapat en nationellt positiv bild av Kervo och har tagit fram sin hemstad på ett sympatiskt sätt i sin reklam, förklarar Markku Pyykkölä, ordförande för Kervo stadsstyrelse.

Pyykkölä ville utöka urvalet till lokala företag, som är viktiga för kommunen på många sätt. Företagen skapar jobb, medför nya invånare och skatteinkomster. På så sätt är företagets framgång också en framgång för staden. Ordförande för Kervo stadsstyrelse vill tacka alla företag i Kervo, även om bara ett nu kan heta Kervos stjärna.

Utmärkelserna mottogs av Kokkikartanos kvalitetskoordinator Iivo Rouhiainen, arbetsledare Karin Laubert och produktionschef Kim Koskiahde. Efter att ha bott länge i Kervo och arbetat på Kokkikartano har trion funnit att deras hemstad och arbetsgivare är mycket lika.

– Kervo är en ”liten storstad”. Vi är å andra sidan ”Den lilla matfabriken i Kervo”. Vi är inte stora och arroganta, utan snarare små och ödmjuka, säger Kim Koskiahde.

Trion säger att de gärna berättar var de jobbar, eftersom mottagandet alltid är positivt. I sitt tacktal framförde de sina gratulationer till alla sina kollegor på Kokkikartano.