Frystorkat råfoder – lätthanterlig utflyktsmat till ditt husdjur

Pressmeddelande 19.3.2021.

Den växande trenden för råfoder till husdjur håller i sig i Finland. Med sin låga vikt och sitt smidiga format tar frystorkat råfoder liten plats när du ger dig ut i naturen med ditt husdjur.

I takt med att intresset för att röra sig ute i naturen ökat har många av oss fått tänka en extra gång kring vad man skall packa med i ryggsäcken. Speciellt om man tar med sig ett husdjur på turen. För djurägare med en hund eller katt som utfodras med råfoder kan näringsintaget ute i skogen eller vid stugan vara en utmaning. Sällan vill man bära med sig en extra kylväska eller en alltför tung ryggsäck, då passar frystorkat råfoder alldeles utmärkt.

– I MUSH Vaisto Freeze-Dried får du det bästa av två världar. Råfodrets fördelar möter de frystorkade produkternas smidighet. Maten är enkel att ta med sig. Den väger väldigt lite, behöver inte förvaras kallt och är oerhört smidig när du rör dig ute i naturen. Tillsätt bara ljummet vatten, vänta fem minuter och maten är redo att serveras. En påse väger 250 gram – för hundar finns också en 800 grams påse, säger MUSHs verksamhetsansvarig Magnus Pettersson.

MUSH är ett familjeföretag som hör till Snellman-koncernen. MUSH är Nordens största producent av råfoder för husdjur. Sedan år 2004 har företaget producerat råfoder på sin anläggning i Jakobstad. I oktober förra året lanserade företaget sitt första frystorkade helfoder i Finland, MUSH Hellä Freeze-Dried. Något om populariteten skvallrar det faktum att produktgruppen nu utökas i mars. De frystorkade råfoderprodukterna som säljs under MUSHs varumärke tillverkas på företagets anläggning i Nässjö i södra Sverige.

FAKTARUTA

Vad är råfoder

Att utfodra sin katt eller hund med artanpassad rå mat, råutfodring, är en foderideologi som kallas för BARF. Ordet BARF står för biologiskt anpassad rå föda. Hundar och katter har utvecklats genom att äta rå föda – kött, ben och organ.Med BARF-ideologin strävar man efter att efterlikna naturen så långt det är möjligt. Tack vare att råfoder inte värmebehandlas bibehålls näringsämnen och goda bakterier på ett naturligt sätt. Råfoder är näringsrikt och naturligt och innehåller inga tillsatser.

MUSH, Nordens största producent av råfoder för husdjur är ett finländskt familjeföretag. Företaget är grundat åt 2004 och hör till livsmedelskoncernen Snellman. År 2020 hade MUSH en omsättning på 13 miljoner euro och sysselsätter nästan 70 personer i Finland och Sverige.
www.mush.fi