Det bästa med det här jobbet är de mångsidiga uppgifterna

Sanna Tapaninen ansvarar för personalfrågor inom Snellman-koncernens Färdigmat verksamhetsområde i Finland – Ready Meals Finland. HR-chefen som började på Kokkikartano i slutet av 2022 har anpassat sig väl till sin uppgift.  

– Arbetet är givande, här råder en lagom informell arbetskultur och saker och ting sköts i snabb takt. Den hjärtliga stämningen avspeglas i många små saker, som till exempel hur vi har omsorg om varandra och samarbetar.

Inom verksamhetsområdet Färdigmat är arbetsuppgifterna på personalavdelningen mångsidiga. De inkluderar anställningarnas hela livscykel, rekrytering, utbildning, arbetshälso- och arbetssäkerhetsfrågor samt att skapa och upprätthålla en arbetsgivarbild.  Förutom Sanna Tapaninen sysselsätter HR-teamet i Kervo tre HR-proffs.

– Vi samarbetar mycket, även om vi alla även har egna ansvarsområden.

Människonära arbete av alla slag

I början av året har personalavdelningen vanligen mycket att göra. På agendan står bland annat utvecklingssamtal och arbetsklimatundersökning där HR-teamet medverkar i genomgången av resultaten. Det är också mycket arbete med rekryteringen av sommarjobbare. Det här är ingen enkel sak, speciellt nu då många företag har brist på arbetskraft.

– Vi kände till detta och var ute i god tid. Vi fick in många ansökningar, vilket vittnar om att vi har ett bra rykte som arbetsgivare. Kokkikartano anses vara en intressant och modern arbetsplats.

För tillfället har HR-teamet på sin agenda att förtydliga verksamhetsmodellerna för HR-processerna, stödja förmännen i de dagliga uppgifterna och satsa på arbetshälsa och arbetssäkerhet.

Snellman-koncernens Färdigmat, Ready Meals Finland, sysselsätter drygt 400 personer i Kervo, Ulvsby och Jakobstad.